« Terug naar portfolio

Zorgappartement, interieurontwerp

Het interieur van een zorgappartement met de focus op het comfort van de bewoner

Één van onze allereerste zorgopdrachten was het ontwerpen van een interieur voor een MS patiënt. Hierbij was het heel belangrijk om een ‘thuis’ gevoel te creëren voor deze meneer alleen, maar waarbij wij uiteraard ook met de praktische vereisten van een rolstoel en tillift rekening dienden te houden.

Door middel van accessoires, foto’s en kleurgebruik hebben we een warm en huiselijk interieur weten te creëren. Dit project laat zien dat een woning met noodzakelijke en praktische aanpassingen tóch kan voldoen aan de eisen van comfort, luxe en sfeer.

Naast veiligheid is hygiëne van groot belang in een zorgappartement. All-In Living weet als geen ander welke materiaalkeuzes er gemaakt dienen te worden die bestand zijn tegen ongelukken, maar die daarmee niet inleveren op uitstraling. Daarom kozen wij voor alternatieven die makkelijk afneembaar zijn en toch hetzelfde sfeervolle effect creëerden. Zo kozen wij voor een PVC tapijt dat goed te reinigen is en tevens de rolstoeldoorgang niet hindert.

Uiteraard was ons uitgangspunt om een geborgen en intiem interieur te ontwerpen, maar vanuit praktisch oogpunt moest er ook gekeken worden naar bijvoorbeeld brede paden voor de toegankelijkheid van de rolstoelen. Het meubilair mag niet te zwaar zijn, het dient gemakkelijk verplaatst en naar achter geschoven te kunnen worden. Een bank moet lekker zitten, maar ook praktisch zijn: een stevige zit en vooral niet te diep.

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650