« Terug naar portfolio

Villa Zuid Frankrijk, interieurarchitectuur

Locatie: Mougins
Datum: Voorjaar 2016

De villa in Frankrijk werd gebouwd en wij werden benaderd voor het interieurontwerp. Bij dit project waren wij vanaf de startdatum betrokken, waardoor wij konden meedenken over de vormgeving van de architectuur. Het was van groot belang dat het zou passen in de omgeving (Mougins) en dat het gericht zou zijn op het spectaculaire uitzicht. Niet alleen de villa, maar ook het gastenhuis dat er naast staat is door ons van een interieur voorzien.

Het interieur van de villa is warm en huiselijk geworden, waardoor het huis ’s winters ook knus is. De woonkamer is opgedeeld in twee zitgelegenheden: een rondom de haard, een bij de tv. Doordat deze grote ruimte nu op een logische wijze is gevuld, voelt het intiem. Voor de keuken hebben wij een ontwerp gemaakt met veel hout, waardoor een sfeervolle en warme setting is ontstaan. Vaak blijkt in de praktijk dat het grootste gedeelte van de dag zich in en rondom de keuken afspeelt. Daarom hebben wij deze ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. De grote boomstamtafel biedt genoeg plek voor het hele gezin en eventuele gasten. Hij dient niet alleen als eettafel, maar is ook zeer geschikt om aan te werken, lezen of spelletjes te spelen. Het kleurgebruik op de benedenverdieping bestaat uit warme, natuurlijke tinten. Veel groen in combinatie met zachte aardetinten en houtwerk. Hierdoor oogt het huis geleefd en authentiek.

Op de bovenverdieping bevinden zich de masterbedroom en de twee jongensslaapkamers. Alle ruimtes hebben hun eigen look & feel gekregen.

De masterbedroom is door middel van een muur in twee delen gesplitst, zonder dat de kamer letterlijk afgesloten wordt. Aan één zijde is het bed geplaatst, aan de andere zijde een op maat gemaakte inloopkast. Doordat het muurtje de ruimte niet afsluit, oogt het heel ruimtelijk en luchtig. Door het gehele huis hebben we gebruikgemaakt van Élitis-behang, wat een luxe en sfeervol effect heeft en een ruimte meteen een statement meegeeft.

De jongensslaapkamers zijn voorzien van een afbeelding op de wand die past bij de karakters van de kinderen. Zo is er een kamer met het Afrika-thema en een kamer met een afbeelding van New York. Hiermee zijn de kamers persoonlijk en stoer.

De professionele foto’s volgen snel.

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650