« Terug naar portfolio

Residence Haganum, grafische vormgeving

 

Grafische vormgeving en huisstijl ontwikkeling voor Residence Haganum

Residence Haganum is een zorghotel in Den Haag waarvoor wij niet alleen het interieur, maar ook alle grafische vormgeving hebben mogen ontwikkelen. Zo hebben wij het logo en de complete huisstijl voor onze rekening genomen. Maar er was meer. Door het gehele hotel hangen kunstwerken die wij speciaal voor Residence Haganum hebben ontworpen. In alle kunstwerken is het thema monumenten in Den Haag verwerkt, aangezien dit voor de bewoners herkenbare beelden zijn. Door het mixen van divers beeldmateriaal, oude brieven en foto’s zijn het beelden geworden waar iedere keer iets nieuws in te ontdekken valt. Het idee achter deze kunstwerken is dat wij willen dat de bewoners zich thuis voelen in dit zorghotel. Aangezien het gros van de bewoners geboren en getogen is in Den Haag, zullen zij zich met veel van deze beelden kunnen identificeren. Door de kunstwerken te laten printen op canvas en ze in klassieke lijsten te laten inlijsten, sluiten ze heel mooi aan bij het interieur van het zorghotel. Verder hebben wij in de kunstwerken gewerkt met de kleurthema’s die elke verdieping van het hotel heeft.

Om een echt thuis te creëren voor de bewoners in dit zorghotel, hebben wij bij de bewoners bordjes verzameld die een bijzondere betekenis voor hen hebben. Deze zijn gerangschikt en op de muur in de gezamenlijke huiskamer bevestigd. Hierdoor is het interieur voor elke bewoner een beetje eigen geworden en we hopen dat ze zich daardoor sneller thuis voelen. Want dat stond boven aan onze prioriteitenlijst.

Op de gevel van het pand hebben wij op een subtiele manier het logo verwerkt. Hierbij wij hebben gekozen voor een koperen bord met het logo van Residence Haganum erin gegraveerd. Met de jaren zal dit bord enigszins gaan verweren, waardoor het een mooie, klassieke uitstraling krijgt.

 

 

 

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650