« Terug naar portfolio

Spaarne Gasthuis, interieurontwerp palliatieve kamers

 

Het interieur van twee palliatieve kamers

Na de restyling van de familiekamers kregen wij een volgende opdracht: het herinrichten van twee palliatieve kamers.

In een palliatieve kamer brengt de patiënt zijn of haar laatste levensfase door. Daarom is het juist hier belangrijk om een goede sfeer te creëren. Wij wilden deze kamers op zo’n manier inrichten, dat patiënten en hun familie zich er aangenaam voelen.

Wij proberen ons bij zo’n opdracht altijd in te leven in de gevoelens van een bezoeker. In dit geval stelden wij ons voor dat onze moeder een behandeling nodig heeft in het ziekenhuis. Door onszelf vragen te stellen hoe wij het zelf zouden ervaren, kwamen wij erachter aan welke eisen de inrichting moest voldoen. Voor ons was direct duidelijk dat er eenvoudig persoonlijke items aan de kamer toegevoegd moesten kunnen worden. Daarom hebben wij diverse fotolijsten klaar staan en zijn er verschillende mogelijkheden gecreëerd om kaarten of foto’s op te hangen.

Wij benaderen onze projecten ook met een praktische blik. Een stijlvolle inrichting is natuurlijk mooi, maar het geheel moet ook werkbaar zijn. Dit testen we door bijvoorbeeld een collega in een rolstoel te zetten en dan de badkamer binnen te rijden, waarbij wij ook kijken of de spiegel wel op de goede hoogte hangt. All-In Living vindt het een uitdaging om zo een goede vertaalslag te maken.

Fotografie: Jacqueline Huber

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650