Niverplast, interieurarchitectuur

Locatie: Nijverdal
Opdrachtgever: Niverplast
Vierkante meters: 1734 m²

Niverplast is een familiebedrijf, gevestigd in Nijverdal. Het bedrijf hecht veel waarde aan het welzijn van zijn werknemers en heeft het groepsgevoel hoog in het vaandel staan. Toen ze een nieuw pand gingen bouwen voor de huisvesting van hun fabriek en kantoor, benaderden ze ons om dit gebouw van een nieuw interieur te voorzien. Het nieuwe pand van Niverplast zou zeer uniek worden: een rond gebouw waarbij het fabrieksgedeelte op de begane grond zou komen en het kantoor op de eerste etage. Daarnaast wilden zij graag een café en een kantine in het pand. Een zeer interessante en creatieve uitdaging voor ons.

Nieuwsgierig als wij zijn, hebben wij ook gevraagd waarom ze voor ons kozen. Ze waren erg gecharmeerd van de Afrikaanse sfeer die wij hebben gebruikt bij de Mhondoro Lodge. Die wilden zij dan ook graag als uitgangspunt nemen voor hun nieuwe interieur. Daarnaast werd er gebouwd met de BREEAM-methode. Lees meer over deze duurzame manier van bouwen in deze blog.

Wij hebben de look & feel ontworpen voor de entree, de kantine, het café, de kantoren en de toiletten. Hierbij hebben wij geadviseerd op het gebied van kleur, materiaal, meubilair en indeling. Maar we hebben ook speciaal maatwerk ontworpen dat helemaal is toegespitst op de ronde vormen van het pand, én op de werkzaamheden in het kantoor.

Intiem en knus
Niet in alle gevallen, maar bij veel projecten die wij hebben, werken wij met een thema dat dient als leidraad voor de keuzes die we maken in ons ontwerp. Bij Niverplast ontstond op een hele natuurlijke manier het thema ‘nest’. Gezien de ronde en organische vorm van het pand, het gebruik van natuurlijke materialen en het groepsgevoel onder de werknemers, wilden wij het ontwerp een extra dimensie geven door er een thema aan te koppelen.

Voor de kantine was de wens van de familie om een lange tafel te kunnen creëren waar alle medewerkers tegelijkertijd aan konden eten. Wij hebben hiervoor een ‘slingertafel’ ontworpen die bestaat uit allemaal losse, gebogen onderdelen. Deze kunnen los van elkaar gebruikt worden, en door ze aan elkaar te koppelen ontstaat er een slang die de ronde vorm van het pand kan volgen en die voldoende plaats biedt voor alle werknemers. In de kantine is gebruikgemaakt van warme kleuren en robuuste materialen. Dit maakt de grote ruimte toch intiem en knus. Grenzend aan de kantine is er ook een buitenruimte. Voor deze buitenruimte en de tuin hebben wij een inspirerend moodboard gemaakt dat Niverplast als leidraad heeft gebruikt voor de vormgeving.

De toiletten hebben ook speciale aandacht gekregen. De toiletten zelf wilden wij voorzien van een uniek concept, tijdens het ontwerpproces ook wel het ‘boomstamplassen’ genoemd. Wij hadden hierbij voor ogen dat boomstammen ingegoten zouden worden in epoxy waaraan vervolgens de toiletpot gehangen zou worden. Helaas is er uit hygiënisch oogpunt voor gekozen om dit idee bij te schaven naar een afbeelding van een boomstam tegen de achterwand. In de toiletten is er gebruikgemaakt van een maatwerkmeubel waarop de wasbakken zijn bevestigd. Dit zijn losse kommen op een grof houten blad. Dit in combinatie met de warme, chique tegels maakt het toilet tot een onderdeel van het pand dat absoluut gezien mag worden

"We hadden diverse specifieke wensen die goed vertaald zijn door All-in Living en die in de praktijk erg bruikbaar zijn gebleken."

Afrikaanse sfeer
Dan het kantoorinterieur dat wij ontwierpen voor Niverplast. Te beginnen bij de vloer. Hier hadden wij bij het thema ‘nest’ al snel een idee voor ogen. We wilden de doorsnede van een boomstam laten printen op het tapijt. De boomstam is in een geabstraheerde versie gerealiseerd. Dit geeft de ruimte een warme invulling, maar tevens benadrukt het op een subtiele manier de ronde vorm van het pand. Dit hebben wij aangevuld met verschillende prints behang die een Afrikaanse sfeer ademen. Door de wanden te voorzien van een donkere en warme tint wordt de grote ruimte toch intiem en geborgen. De merken behang die wij in dit ontwerp hebben gebruikt zijn Élitis, Arte en Kobe.

Luxueuze uitstraling
Naast de vaste werkplekken met akoestische oplossingen die wij hebben uitgezocht, hebben wij ook diverse flexwerkplekken op maat ontworpen. Zo hebben we treinzitjes ontworpen waar je je kunt terugtrekken wanneer er stilte is vereist. Maar ze lenen zich ook perfect voor een kort, informeel overlegmoment. Of om rustig te kunnen bellen, wanneer er op de open werkvloer te veel rumoer is. Ook met de ronde eivorm van de zitjes refereren we aan het thema ‘nest’. De zitjes zijn aan de binnenzijde bekleed met behang, waardoor ze een luxueuze uitstraling hebben.

Echte eyecatchers
Wat betreft de opbergruimte voor administratie en dergelijke, hadden wij een praktische maar toch chique uitstraling voor ogen. Wij hebben diverse kasten ontworpen, waarbij sommige echte eyecatchers zijn geworden. Zo hebben wij een kast ontworpen die bestaat uit een donkere en een lichte tint. Naast dit contrast, hebben wij ook gekozen voor open en dichte delen in de kast. Zo dient hij als opbergruimte, maar tegelijkertijd kunnen er items in tentoongesteld worden. Denk hierbij aan foto’s, vaasjes, proefmodellen of kunst.

"We hadden diverse specifieke wensen die goed vertaald zijn door All-in Living en die in de praktijk erg bruikbaar zijn gebleken."

Voor het interieur van ons nieuwe “thuis” in Nijverdal kwamen we na een korte zoektocht bij All-in Living terecht. We zijn heel erg blij met het uiteindelijke resultaat, een open ruimte die als kantoor functioneert maar als thuis aanvoelt door de  materiaal keuzes en ontwerp van benodigde ruimtes. Na veel overleg en het samen doornemen van schetsen zijn we tot een mooie indeling gekomen die prettig aanvoelt. De basis die tijdens het ontwerp gezet is heeft uiteindelijk ook houvast geboden tijdens andere delen van het pand waardoor we de rode draad door hebben kunnen zetten door het hele gebouw en niet alleen de kantoren. We hadden diverse specifieke wensen die…

Lees meer
We hadden diverse specifieke wensen die goed vertaald zijn door All-in Living.

Rieneke Nieuwenhuis-Voortman

Niverplast

Moodboard kantorenMoodboard directie kantoorMoodboard kantine & caféMoodboard toilettenMoodboard binnentuin
Plattegrond caféPlattegrond KantinePlattegrond directiekantoorPlattegrond 1e verdiepingPlattegrond kantoor
Vloerplan Niverplast
ArmaturenArmaturen voorstelLichtplan entreeElectraplan tweede verdiepingElectraplan 1e verdiepingVerlichting Binnentuin
Materialisatie kantorenMaterialisatie toiletten
Producten en meubilair kantineProducten en meubilair directiekantoorProducten materialen en verlichting entreeProducten toilettenVerlichting Binnentuin
Maatwerk kastMaatwerk treinzitjeMaatwerk treinzitjeMaatwerk barMaatwerk ei-zitjeMaatwerk roomdivider

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650