« Terug naar portfolio

Handel Amsterdam, grafische vormgeving

Grafische vormgeving en huisstijl ontwikkeling

Handel Amsterdam is een kantoorverzamelgebouw op de Zuidas in Amsterdam. Voor dit project hebben wij het totaalplaatje mogen verzorgen. Van conceptontwikkeling tot interieurontwerp, van grafische vormgeving tot aan de styling. Het concept dat wij voor ogen hadden is oer-Hollands. Daarom kozen wij voor de toepasselijke naam ‘Handel Amsterdam’. Deze naam is ook zeer toepasselijk voor alle bedrijven die zich hebben gevestigd in het pand. Het logo dat wij hebben ontworpen is minimalistisch en stijlvol. Wij vonden dit erg belangrijk omdat alle ‘bewoners’ van het pand aansluiting moeten kunnen vinden bij deze look & feel.

Aangezien de gehele huisstijl door ons werd ontworpen, voelde het niet meer dan logisch dat wij deze stijl ook zouden doorvoeren in het interieur. Te beginnen bij de raam- en gevelbelettering; op een subtiele manier, maar toch niet te missen vormgeving. Daarna hebben wij de huisstijl in het interieur verwerkt; het logo op een tochtwand en balie, maar ook de routing sluit aan op de huisstijl van Handel Amsterdam. Wij hebben de grachten van Amsterdam (gezien het Hollandse thema) verwerkt als een grafische illustratie op de betonnen muren van het pand. Daarbij hebben wij een tekst geplaatst met de geschiedenis en interessante feiten over het ontstaan van de handel in Nederland.

Gezien het akoestische probleem dat heerste in het pand hebben wij panelen ontworpen met artworks die op akoestisch materiaal geprint werden. Uiteraard matchen deze ook weer met het thema van het pand: Holland. Zo hebben wij het werk van oude Nederlandse meesters in de schilderkunst gemixt met hedendaagse fotografie van typisch Nederlandse taferelen. Hierdoor heeft Handel Amsterdam artworks aan de muur waarin iedere keer iets nieuws ontdekt kan worden en waar de bezoekers zich ook mee kunnen identificeren door de bekende en herkenbare beelden.

Architect: Monk Architecten
Fotografie: Jacqueline Huber

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650