« Terug naar portfolio

Patrizia, grafische vormgeving

 

Grafische vormgeving voor het kantoorinterieur van Patrizia

Voor het Nederlandse kantoor van Patrizia, gevestigd in Handel Amsterdam, ontwierpen wij een interieur waarbij wij de bestaande huisstijl van de onderneming verwerkten in het ontwerp.

De kleur rood uit de corporate identity van Patrizia was hierbij onze leidraad. Dit hebben wij op een subtiele, maar toch aanwezige manier in het interieur verwerkt. Deze kleur rood hebben wij aangevuld met warme kleuren en materialen, zoals hout, om zo een huiselijke en rustige sfeer te creëren.

Het logo hebben wij achter de frontdesk op de diagonale houten panelen laten plaatsen. Doordat het met afstandshouders is gemonteerd, komt het logo letterlijk naar voren, waardoor het een luxueuze en chique uitstraling krijgt. Op de rode muur in de vergaderkamer zit het logo ook met afstandshouders gemonteerd. In beide gevallen komt het logo mooi tot zijn recht door de contrasterende ondergrond (zonder schreeuwerig te worden).

Het werkterrein van Patrizia is heel Europa. Hier zagen wij meteen grafische mogelijkheden bij. Wij hebben een landkaart laten maken uit het hout dat wij ook gebruikten voor de frontdesk. Hierop hebben wij met Google Maps Points aangegeven waar Patrizia zich bevindt in Europa. Deze points hebben wij de kleur rood gegeven uit de huisstijl van de onderneming.

Op een andere muur hebben wij de namen van deze steden uitgeschreven. Deze hebben wij op zo’n manier gerangschikt op de muur dat het gemakkelijk aangevuld kan worden wanneer Patrizia zich uitbreidt. Aangezien het kantoor zich in Amsterdam bevindt, hebben wij deze tekst in het typerende rood gemaakt, terwijl de andere steden een zilvergrijze kleur hebben.

Fotografie: Jacqueline Huber

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Gaston Hupkens

“We krijgen vaak  complimenten over de sfeer en uitstraling van ons kantoor.”

 

Eerder dit jaar (2015) was het besluit genomen dat ons bedrijf Patrizia zich ging vestigen in het nieuwe pand Handel Amsterdam aan de Fred. Roeske straat op de Zuidas in Amsterdam. All-in Living was verantwoordelijk voor de complete “look en feel” van het pand, en had voor ons diverse moodboards gemaakt, passend in het ontwerp zoals zij deze voor het gehele pand hadden ontworpen.

Één van deze moodboards was “luxe, warm en robuust”, deze sprak ons dusdanig aan, dat we All-in Living gevraagd hebben in deze sfeer een interieur ontwerp te maken voor onze nieuw te betrekken kantoorruimte. All-in Living heeft aan de hand van ons pakket van eisen, een volledig interieur ontwerp gemaakt. Het resultaat mag er zijn, en past naast het ontwerp van de algemene ruimtes van het pand zelf, ook totaal in de corporate identity van Patrizia.

Naast de indeling van ons kantoor heeft All-in Living ook het volledige meubelvoorstel gecreëerd en aan de hand van onze feedback en input verder gefinaliseerd. Tevens heeft All-in Living aan de hand van onze wensen maatwerk getekend en uitgevoerd, zoals ook een aantal grafische elementen, die de corporate identity van Patrizia benadrukken. We krijgen vaak complimenten over de sfeer en uitstraling van ons kantoor.

Het team van All-in Living heeft onze wensen en eisen perfect vertaald naar een interieur ontwerp. We hebben de samenwerking als bijzonder prettig ervaren, en kunnen All-in Living dan ook van harte aanbevelen.

Gaston Hupkens,
Patrizia