Blog

« Terug naar overzicht

Trendspot; de She-Shed

Trendspot; de She-Shed

EEN TREND NAAR ONS HART: DE SHE-SHED

De she-shed is wellicht geen term waar een belletje bij gaat rinkelen. Laat ons je meenemen in de wereld van de she-shed. Dit ‘huisje’ is iets waarvan je eerst niet wist dat je het nodig had, maar na het lezen van deze blog snap je niet hoe je het al die jaren zonder hebt kunnen doen. 😉

Een trend die gaande is, is het gender-interieur, waarbij de she-shed het vrouwelijke alternatief is van de man-cave. De man-cave is wellicht beter bekend als de ruimte waar je man zich met zijn vrienden kan terugtrekken om bier te drinken, voetbal te kijken of om te gamen. Dit is vaak een kamer, zolder of kelder in huis. Het verschil is dat de she-shed vaak buiten het huis staat, veelal in de achtertuin. Daar wordt dan een klein huisje gebouwd en volledig ingericht voor diverse doeleinden. Zo hebben we sheds voorbij zien komen die zijn ingericht op yoga of tuinieren, maar ook ateliers, of kantoortjes.

Na wat onderzoek blijkt dat er een vermogen wordt uitgegeven aan deze huisjes. Er worden zelfs aannemers ingehuurd voor het bouwen van het perfecte huisje. Maar dan nu natuurlijk ook even over het interieur van deze sheds … Want daar valt nog wel wat eer te behalen! We zien veel ‘truttige’ en landelijke stijlen voorbijkomen. Het lijkt wel alsof dit de enige stijlen zijn waarmee de huisjes worden ingericht. Dat kan natuurlijk net zo goed ook heel fris en modern! Naar onze mening vraagt zo’n kleine ruimte juist om een meer minimalistische aanpak. Te veel poespas kan zo’n shed onnodig klein en vol doen ogen. Dat betekent niet dat een interieur niet eigen gemaakt kan worden. Wanneer het praktisch en efficiënt is ingedeeld, is er júíst ruimte voor persoonlijke styling.

We horen vaak dat kleine interieurs niet makkelijk zijn in te richten. Maar voor ons als interieurarchitecten is dit juist een hele interessante uitdaging! Er zijn natuurlijk bepaalde trucjes die je kan toepassen als het aankomt op bijvoorbeeld kleurgebruik. Hiermee kan je gemakkelijk een ruimte groter laten lijken. Met maatwerk kan je een ruimte optimaal benutten. Door ook gebruik te maken van de hoekjes en van de hoogte van een ruimte, hoeft er niks verloren te gaan. Genoeg opbergruimte is ook een keyword; losse spullen doen een ruimte al gauw kleiner lijken.

Aangezien het team van All-In Living volledig uit dames bestaat, voelen wij veel voor de she-shed. Wij zijn dan ook dé interieurarchitect die jullie kan helpen bij het interieurontwerp van je eigen plek.

« Vorig artikel | Volgend artikel »
[srp widget_title="Ons laatste project" post_content_mode="titleonly" thumbnail_width="315" thumbnail_height="315" post_limit="1" post_type="project" post_date="no"]

» Bekijk al onze projecten

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over