Blog

« Terug naar overzicht

Vt wonen&design beurs

Vt wonen&design beurs

Uiteraard bracht het designteam van All-In Living een bezoekje aan de vt wonen&design beurs. Wellicht niet de meest vooruitstrevende beurs op het gebied van trends, maar wel altijd interessant om artikelen die wij al hebben gezien op het web, in real life te zien. Als wij meubilair of accessoires aan onze klanten voorstellen, dan moeten wij natuurlijk wel weten of deze van goede kwaliteit zijn en of het meubel ook wel echt lekker zit. De looks zijn belangrijk, maar het comfort is misschien nog wel belangrijker.

Opvallend was de hoeveelheid groen op de beurs. Denk hierbij aan een jungle van planten, maar ook aan de kleur groen in meubilair en op de muren. Wij zeggen weleens: haal buiten naar binnen en binnen naar buiten, maar dat motto was op de beurs wel heel erg groots aanwezig. Je ziet prints uit de natuur overal terug: planten op kussens, in fotolijstjes en zelfs lampen en poefjes in de vorm van takken. Maar ook de grove boomstam wordt ruimschoots ingezet. Als tafelblad, als krukje, als lamp; de natuur is multi-inzetbaar. 🙂

Natuur is een breed begrip in deze trend en we zien dan ook veel tropische aspecten. Struisvogels en palmbomen zijn graag geziene afbeeldingen op muren en lijsten. Hier zagen we ook eindelijk enige vernieuwing in deze trend. Het gaat een beetje de koloniale kant op: donker hout en meubels gemaakt van rotan. Hierbij hoort een verzameling van exotische objecten die als een souvenir zijn meegenomen. Stal die uit op een sidetable of in een mooie open kast.

Het ‘tentoonstellen’ van verzamelingen is een trend die aanhoudt. We zagen op de beurs mooie voorbeelden waarbij verzamelingen werden uitgestald op bijvoorbeeld een spiegel. Door je dierbare spulletjes op die manier bij elkaar uit te stallen, voorkom je dat het rommelig wordt. Een open vakkenkast is hier ook uitermate geschikt voor. Let hierbij alleen wel op dat je niet te veel en te kleine objecten erin plaats. Dit oogt al snel als een ratjetoe, terwijl grotere gebaren een mooi statement geven en je interieur veel sfeer geven.

Duidelijk was dat donkere interieurs de overhand hebben. Zoals we hierboven al bespraken is groen een echte trendkleur, maar diepdonkerblauw is ook een kleur die we veel zagen. Eerder schreven we al in een blog over de gekleurde interieurs die hot zijn. Neem dan dus zo’n mooie diepdonkergroene of blauwe kleur en voer die door op al je muren. En als je echt durft, combineer je er in dezelfde tint je meubilair bij. Over een statement-interieur gesproken! Vind je alle muren schilderen too much? Schilder dan tot ongeveer 70 cm hoogte een strook kleur. Daarmee creëer je een lambrisering en is niet meteen je gehele ruimte gekleurd. Bovendien ‘breekt’ dit een kale muur, waardoor de ruimte een speelse look krijgt. Heb je een heel hoog plafond in je woning en voelt het daardoor kil en koud? Een tip van het designteam: schilder je plafond (ook) in een kleur. Daardoor komt het plafond ogenschijnlijk een stukje naar beneden, waardoor de ruimte intiemer oogt.

Bekijk hier het filmpje dat wij maakten van ons beursbezoek:

« Vorig artikel | Volgend artikel »
[srp widget_title="Ons laatste project" post_content_mode="titleonly" thumbnail_width="315" thumbnail_height="315" post_limit="1" post_type="project" post_date="no"]

» Bekijk al onze projecten

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over