Blog

« Terug naar overzicht

Urban fotografie

Urban fotografie

Ken jij urban fotografie? Het wordt ook wel urbex genoemd en is een vorm van fotografie die wij steeds vaker zien. Een leegstaand psychiatrisch ziekenhuis, een verlaten kerk of een schoolgebouw dat op instorten staat. Van deze foto’s krijg je kippenvel door het onveilige, bijna lugubere gevoel dat ze uitstralen. En dat is precies het doel van deze fotografen: de verlatenheid benadrukken.

Het is de fotografen natuurlijk ook te doen om de spanning tijdens het fotograferen en het vinden van unieke locaties. Geschikte panden staan vaak op instorten en zijn afgesloten om diefstal tegen te gaan. In Nederland is het helemaal moeilijk om een goede locatie te vinden. Hier worden vervallen panden snel gesloopt of hermetisch afgesloten. In het buitenland is het aanbod iets groter, maar in de meeste gevallen is het betreden van de locaties illegaal.

Wij houden ervan: de spanning van de foto’s in combinatie met het respect voor de vervallen locaties. “Leave nothing but footprints, take nothing but pictures.”

De pareltjes die wij hebben geselecteerd zijn van Martijn Fabrie en Jan Stel. Dat fotografie echt een kunstvorm is, zie je goed aan de volgende foto’s. Een gedeelde locatie van de heren; op exact dezelfde locatie zie je duidelijk een andere signatuur.

Jan Stel en Martijn Fabrie

Wil je meer urban fotografie zien? Jan Stel heeft van 24 september tot 5 november 2016 een expositie in Amsterdam naar aanleiding van het verschijnen van zijn eerste boek. Klik hier voor meer informatie.

« Vorig artikel | Volgend artikel »
[srp widget_title="Ons laatste project" post_content_mode="titleonly" thumbnail_width="315" thumbnail_height="315" post_limit="1" post_type="project" post_date="no"]

» Bekijk al onze projecten

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over