Blog

« Terug naar overzicht

Het ontwerp van een poppenhuis

Het ontwerp van een poppenhuis

Met de komst van het MDCK in het Spaarne Gasthuis is er een plek waar kinderen met een traumatische ervaring naartoe kunnen. Hierdoor hoeven zij maar één keer hun verhaal te vertellen. In dit centrum ontbrak alleen nog een kindvriendelijk interieur. Wij hebben hier een ontwerp voor mogen maken en uitvoeren. Het complete interieur is hier te bekijken.

Voor de verhoorkamers hebben we gezocht naar de balans tussen rust en spel. In sommige gevallen is afleiding voor kinderen noodzakelijk, in andere gevallen mag er juist absoluut geen sprake zijn van afleiding. Daarnaast waren wij op zoek naar een manier waarop kinderen hun ervaringen op een speelse manier konden verwoorden. In deze blog willen wij graag dit onderdeel van ons ontwerp uitlichten, namelijk het poppenhuis.

De oplossing die wij hebben bedacht om kinderen op een speelse manier hun verhaal te laten vertellen is maatwerk in de vorm van een magnetisch poppenhuis. We hebben hiervoor poppetjes en dieren ontworpen en ‘huisraad’, zoals stoelen, tafels, pannen, bedden en kasten. Deze hebben wij uit hout en vilt laten laseren om ze vervolgens op een magnetische ondergrond te laten maken. De onderdelen kunnen dus in het huis ‘geplakt’ en verschoven worden. Het kan de kinderen helpen bij het vertellen van hun verhaal dat ze met de onderdelen kunnen schuiven en spelen, en dat zij ze kunnen aanwijzen.

Het huis is vrij plat en daardoor neemt het weinig ruimte in beslag. Aan de kopse kanten van het huis zijn vakken gemaakt, zodat hier een opbergmogelijkheid is. Als het bijvoorbeeld van belang is dat er rust heerst in de verhoorkamer, dan kan de ‘huisraad’ uit het huis worden gehaald en blijft alleen het lege poppenhuis over. Aangezien we het huis in zachte pasteltinten en van een zacht materiaal hebben laten maken, oogt het leeg ook heel vriendelijk. De gebruikte kleuren voor het huis en de huisraad sluiten uiteraard ook aan bij de rest van het interieur.

« Vorig artikel | Volgend artikel »
[srp widget_title="Ons laatste project" post_content_mode="titleonly" thumbnail_width="315" thumbnail_height="315" post_limit="1" post_type="project" post_date="no"]

» Bekijk al onze projecten

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over