Blog

« Terug naar overzicht

Modulair kastsysteem IPot

Modulair kastsysteem IPot

Niet iedereen beschikt over een kast van een huis en velen van ons hebben te maken met de uitdaging van het inrichten van een klein interieur. Maar er is vaak veel mogelijk om er iets spraakmakends van te maken. De nisjes of een schuin dak moet je zien als een mogelijkheid en niet als een hindernis. Vaak komt er maatwerk aan te pas, maar het resultaat mag er dan ook zijn, aangezien je daarmee een uniek ontwerp krijgt. Keyword in een kleine woning is: opbergruimte. Losse prullaria en troepjes doen een ruimte kleiner lijken dan die daadwerkelijk is. Creëer daarom in elk vrij hoekje een opbergmogelijkheid. Onder de trap, onder je bed, bouw een kastwand, maak een bank met daaronder bergruimte.

Ikea is een merk dat altijd innovatief bezig is met meubels die voor elke ruimte geschikt zijn. Zo komen ze met reksystemen Algot, die je naar gelang kan aanvullen en uitbreiden. Of het keukensysteem Method, dat zo veel verschillende maten kastjes heeft, dat je de kastjes zo kan rangschikken dat het zelfs onder een schuin dak passend is te maken. Een soort Tetris met kastjes 😉 Toch zijn de kleinste afmetingen van deze Method-serie nog 40 cm hoog en dat beperkt de mogelijkheden. IPot is een modulair kastsysteem waarbij de vakjes van de kast 20 x 20 cm zijn, waardoor het passend te maken is zoals maatwerk. Je koopt namelijk de aluminium buizen waarmee je een vakkenkast kan creëren die precies aansluit op jouw ruimte. Je kan in de hoogte, breedte of diepte bouwen, je kan het onder een schuin dak plaatsen of zelfs buiten op je balkon. Je gebruikt het als kast, als plantenbak of als roomdivider en daarmee is het een ideaal meubel voor de kleinbehuisden onder ons. Je kan er (houten) plankjes bij bestellen, maar ook plantenbakken en vissenkommen. Daarmee kan je de kast zo bouwen dat hij perfect aansluit bij je behoeftes en stijl. Hij is verkrijgbaar in het zwart en in het wit. De zwarte variant vinden wij persoonlijk wat chiquer en industriëler.

Wij richten niet alleen interieurs van particuliere klanten in, maar ook veel zakelijke ruimtes, zoals kantoorruimtes. Hierin zou de IPot ook zeer goed passen, bijvoorbeeld als divider tussen twee bureaus. Lekker vullen met planten en je hebt een groene muur die tegenwoordig zo hot is. Maar wij zien de kast ook wel voor ons in een winkelinterieur. Hij is natuurlijk perfect te gebruiken om producten in uit te stallen. Of om je etalage van de rest van je winkel af te scheiden. Opties te over! Gelukkig is het systeem niet duur en gewoon te bestellen bij Fonq.

« Vorig artikel | Volgend artikel »
[srp widget_title="Ons laatste project" post_content_mode="titleonly" thumbnail_width="315" thumbnail_height="315" post_limit="1" post_type="project" post_date="no"]

» Bekijk al onze projecten

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over