Blog

« Terug naar overzicht

Kersttrends 2016

Kersttrends 2016

Hopelijk stoten we geen sint-fans voor hun hoofd met deze kerstblog! Maar zoals jullie wellicht kunnen begrijpen, lopen we hier bij All-In Living altijd een beetje op de (styling)zaken vooruit. Het goede nieuws is dat we jullie nu dus wel alvast kunnen vertellen hoe de kerst van 2016 er volgens de laatste trends uitziet! Kan je alvast inkopen gaan doen 😉

De trends voor aankomende kerst zijn opvallend warm, chic en kleurrijk. De frisse, inmiddels welbekende Scandinavische stijl blijft ook bestaan, maar daar komt een dramatische tegenhanger naast. De kleuren zijn donker en warm; denk aan de kleuren van edelstenen. En dan vooral veel groen, dieprood en petrolblauw. Eigenlijk een hele klassieke kerst dus dit jaar! We zien de kersttaferelen het liefst in een donker interieur, waarbij de muren ook in een donkere kleur zijn geschilderd. Kies voor de afwisseling tussen matte en glanzende materialen. Waarbij de muren sowieso in een kalkverf zijn geschilderd (matte verf is een grote trend!). De ballen mogen hoogglans zijn (maar pas wel op voor te veel glitters), maar fluwelen kerstballen zijn ook een schot in de roos. Het materiaal fluweel laat de edelsteenkleuren nóg mooier tot hun recht komen. Daarnaast is het leuk om eens af te stappen van de klassieke kerstaccessoires. Of deze klassiekers in ieder geval te combineren met nieuwe stylingitems. Heel makkelijk, goedkoop en ruimtebesparend zijn de papieren honeycomb-bollen. Bergt weer zo lekker plat op als de feestdagen zo meteen geweest zijn. Hang vele diverse formaten en vormen bij elkaar, combineer dit met wat eucalyptus- en/of mistletoe-takjes.

kersttrend-2016-honeycomb

Dit jaar zijn wij ontzettend gecharmeerd van de versierde trapleuning. Is weer eens een andere manier om je huis kerstproof te maken. Ga uit je dak met lampjes, takken, honeycomb-bollen, linten en kerstballen. Deze manier van stylen voor de kerst kan je ook langs een spiegel of de schouw doen. Dit is uitermate geschikt voor de kleinere interieurs die geen ruimte hebben voor een kerstboom. Maak eerst een basisslinger van bijvoorbeeld dennentakken met lampjes erin verweven. Wij maken zelf altijd gebruik van dennentakken, omdat dan je huis zo lekker gaat geuren naar kerst. Die ‘slinger’ drapeer je langs je deurpost, schouw, spiegel, trapleuning of kast. Vervolgens versieren en je interieur is kerstproof.

kersttrend-2016-slinger-garland

Bewaren

« Vorig artikel | Volgend artikel »
[srp widget_title="Ons laatste project" post_content_mode="titleonly" thumbnail_width="315" thumbnail_height="315" post_limit="1" post_type="project" post_date="no"]

» Bekijk al onze projecten

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over