Blog

« Terug naar overzicht

Het Japanse poppenhuis van Chanel

Het Japanse poppenhuis van Chanel

Vorige maand toonde Karl Lagerfeld zijn Chanel couture 2016 collectie in de Grand Palais in Parijs. De collectie én het decor waren een ode aan de natuur en Karl zou Karl niet zijn als deze ode niet op de meest extravagante manier getoond zou worden. Daarom liet de designer een levensgroot poppenhuis bouwen met daaromheen een geometrische Japanse tuin met echt gras (bien sûr…). Dit decor bouwen koste een luttele 8 dagen en lijkt ons niet perse een heel milieuvriendelijk verhaal, maar dat terzijde. Gelukkig beloofde Karl dat hij alles van het decor zal gaan recyclen, wat natuurlijk wel weer chic van hem is.

De collectie zelf is ook zeer ecologisch verantwoord, zo waren alle kraaltjes en borduursels gemaakt van houtsnippers en gerecycled papier. Ook is er gebruik gemaakt van organisch geweven draad en wild katoen, allemaal leuke feitjes die absoluut niet af te zien zijn aan de couture collectie. Wederom een ode aan Lagerfeld!

Na de show geeft Karl aan dat hij zelf graag zo’n huis zou laten bouwen in Parijs, maar helaas wordt dit niet toegestaan. Een gemiste kans! Deze vorm van architectuur is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens een snoepje voor het oog. Een echte aanwinst voor de stad dus. De Japanse invloeden die zijn verwerkt in de architectuur zeggen veel over de trends die nu gaande zijn. Zo kan je de ‘opvouwbare’ luiken uit het poppenhuis linken aan de origami vouwkunst. De symmetrische opbouw van zowel het huis als de tuin is ‘zen’ en ying/yang, ook weer die typerende Aziatische kenmerken. Wij kunnen je in ieder geval vertellen dat mister Lagerfeld altijd de juiste snaar raakt als het om trends gaat, dus die Japanse invloeden gaan we vast en zeker vaker zien!

« Vorig artikel | Volgend artikel »
[srp widget_title="Ons laatste project" post_content_mode="titleonly" thumbnail_width="315" thumbnail_height="315" post_limit="1" post_type="project" post_date="no"]

» Bekijk al onze projecten

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over