Blog

« Terug naar overzicht

Foto’s in je interieur

Foto’s in je interieur

Foto’s in je interieur
Wij horen vaak dat mensen graag een uniek interieur willen, maar dit niet durven. Althans, niet op een blijvende manier. Hoe maak je een interieur dan toch eigen, zonder extreme ingrepen? Wellicht voor de hand liggend, maar dat is toch echt met foto’s of andere afdrukken. Om hiermee een spectaculair effect te creëren, adviseren wij óf hele grote beelden, óf heel veel beelden bij elkaar gegroepeerd. Het grote voordeel is dat die makkelijk vervangbaar of verwijderbaar zijn. Tegelijkertijd is het een eyecatcher die je interieur persoonlijk maakt.

Manieren van ophangen
Tegenwoordig zijn de ophangmogelijkheden eindeloos. Aangezien deze blog erover gaat dat je gemakkelijk moet kunnen wisselen tussen beelden, kun je de ophangtechniek het best hieraan aanpassen. Welbekend is natuurlijk de schilderijrails, waaraan je gemakkelijk meerdere transparante touwtjes kan schuiven (of verwijderen). Hiermee wissel je gemakkelijk en snel van hoogte en hoeveelheid. Maar tegenwoordig is er ook niks mis mee om beelden gewoon op de grond of een kast te plaatsen. En dan het liefste een aantal beelden een beetje bij elkaar of voor elkaar zetten. Een wat netter alternatief hiervoor is het schilderijenplankje. Hierop kan je naar smaak rangschikken en het ook combineren met kleine objecten, zoals een beeldje of een plantje. Een variant op het schilderijenplankje is een wandbord waarop meerdere van deze plankjes boven elkaar zijn geplaatst.

Kies je er toch voor om de beelden rechtstreeks op de muur te monteren? En wil je hierbij verschillende formaten gebruiken? Snijdt deze formaten dan eerst uit papier en rangschik deze op de muur. Boor een gat door dit papier op de plek waar de schroef moet komen en verwijder het papier. Dan weet je zeker dat er geen foute gaten geboord worden.

photogifts-fotos-interieur-2

Materiaalkeuze
Er worden veel verschillende materialen aangeboden waarop je foto’s of afbeeldingen kan laten afdrukken. Kies voor een materiaal dat past bij je interieurstijl. Hou je van landelijk? Kies dan voor een print op vurenhout van Photogifts. Hierbij krijgt de afbeelding een verweerd en doorleefd effect. Heb je een modern of minimalistisch interieur? Daar past dibond, plexiglas (wit) of aluminium beter bij. Hierop komen kleuren ook nog mooier tot hun recht. Zo bestellen wij voor onze kantoorinterieurs vaak zwart/wit fotografie op plexiglas (wit) bij Photogifts. Door het glanzende oppervlak wordt het beeld een echte eyecatcher aan de muur en geeft het een interieur de luxueuze uitstraling waar we naar streven.

photogifts-afdruk

Kunst en/of persoonlijk
Dan de keus wat je moet afdrukken … We horen vaak dat mensen bang zijn dat een kinderfoto snel gedateerd raakt. Kies dan voor een detail, zoals een voetje of een uitsnede van een portret. Hierdoor is de foto niet snel achterhaald en tevens minder druk en daardoor subtieler in je interieur. Kies ook altijd voor een foto waarbij óf de voorgrond óf de achtergrond scherp is.

Als je meerdere foto’s groepeert, moet je vooral letten op kleurgebruik. Vaak werkt het heel goed om alle zwart-witfoto’s bij elkaar te plaatsen. Let bij groepjes foto’s ook op de afwisseling tussen ingezoomde en overzichtsfoto’s. Door deze af te wisselen wordt het geen ratjetoe.

Ben je meer een kunstliefhebber? Je hoeft niet rijk te zijn om kunst in je huis te kunnen hebben. Veel kunst of kunstfotografie is ook op hogere resolutie op Google te vinden; laten afdrukken en klaar ben je.

photogifts-fotos-interieur

Tips van het All-In Living-designteam
Zoek je naar afbeeldingen bij Google? Klik dan bij ‘Zoekhulpmiddelen’ op ‘Grootte’, dan krijg je een overzicht van afbeeldingen met een hoge resolutie. Deze zijn uiteraard het beste bruikbaar voor de afdruk.

Het Rijksmuseum heeft een website waarop je hun kunstwerken in (zeer) hoge resolutie kan downloaden: Rijksstudio. Onze persoonlijke favoriet is het bloemenstilleven van Jan Davidsz de Heem; prachtige kleuren die het erg mooi doen op een dibond-ondergrond.

Kies eens voor ander materiaal dan canvas. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden van afdrukken op aluminium bij Photogifts. Dit materiaal zorgt voor een hele bijzondere lichtwerking.

Vaak leveren kinderen ook genoeg kunstwerken aan, maar meestal passen die niet al te best in je interieur. Bekijk het knutselwerk goed en maak er een mooie uitsnede van. Vergroot dit detail uit en het kan zomaar een mooi abstract kunstwerk opleveren. Kids blij, jij blij.

Zoek je een persoonlijk en uniek cadeau voor bijvoorbeeld een bruiloft of geboorte? Laat het geboortekaartje afdrukken op een bijzonder materiaal van Photogifts, hun producten worden heel snel geleverd waardoor het cadeau binnen de kraamweek nog thuisbezorgd wordt. Of wat dacht je van een illustratie van de baby of het bruidspaar laten afdrukken? Er zijn vele illustratoren die in jouw gewenste stijl een uniek portret kunnen maken. Kies in dezelfde stijl een mooi materiaal erbij en laat dit afdrukken.

Bewaren

Bewaren

« Vorig artikel | Volgend artikel »
[srp widget_title="Ons laatste project" post_content_mode="titleonly" thumbnail_width="315" thumbnail_height="315" post_limit="1" post_type="project" post_date="no"]

» Bekijk al onze projecten

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over