All-In Living contact
---

Winterinterieurtrends

We moeten eraan geloven, de zomer is voorbij en het buitenleven verplaatst zich weer naar binnen. Wij snappen het als geen ander dat je natuurlijk de laatste trends in je interieur wilt toepassen. Daarom geven wij je in deze nieuwsbrief een update over de interieurtrends voor het winterseizoen 2016-’17. Opvallend is dat interieurs 'volwassen' worden; dus weg met die clichéstatements in een fotolijst. De Scandinavische minimalistische interieurs maken plaats voor dramatische, over-the-top-styling. Volg onze Pinterest pagina waar wij een verzameling hebben gemaakt van afbeeldingen die de trends van deze winter verbeelden. We kunnen hier vele stijlen benoemen die trendy zijn voor deze winter, maar om het behapbaar te maken, pikken wij vier grote trends eruit.

Fluweel
Hoe dramatisch wil je het hebben? Fluweel is een materiaal dat veel allure heeft en een interieur veel warmte brengt. Het is een comfortabele, zachte stof die het heel goed doet op stoelen, banken en kussens. Fluweel is een materiaal met een rijke textuur en het heeft verder niet veel nodig. Om te voorkomen dat een interieur met fluweel kitscherig wordt, adviseren wij om het te combineren met een matte kalkverf op de muur. En vooral ver weg te blijven van materialen zoals koper of marmer. Daarnaast raden wij het af om fluweel te gebruiken voor raambekleding; dat maakt een interieur onnodig zwaar en stoffig.

Terracotta & kurk
Terracotta is een overblijfsel uit de grote industriële trend die al jarenlang de hitlijsten domineert. Het materiaal mag in al zijn vormen toegepast worden binnen deze trend. Denk aan de afgebrokkelde stenen muur, maar ook de oldskool terracotta plantenpotjes. Fijn aan een materiaal zoals terracotta is dat het een warme en natuurlijke uitstraling heeft en daarmee ieder interieur knus maakt. Tevens kan het een modern interieur nét dat doorleefde effect geven waarmee het huiselijk in plaats van kil wordt. Pas wel op met het behang met een bakstenen muur, dit geeft absoluut niet het beoogde effect.

Pinterest

Kurk zit in dezelfde kleur-range als terracotta, alleen heeft het een andere uitwerking op je interieur. Kurk brengt je warmte (het isoleert), textuur en een goede akoestische werking. Daarnaast is het praktisch voor op je muur; gebruik het bijvoorbeeld als een wandvullend prikbord. Je hebt ook vloeren van kurk die erg comfortabel zijn en tegenwoordig dus ook gewoon weer mogen! Leuk extraatje aan kurk: het is 100% natuurlijk en volledig recyclebaar.

Kleuren: edelsteen
Zoals we hierboven al schreven, zeggen we de cleane, minimalistische, Scandinavische interieurs gedag. In deze stijl overheersten frisse, lichte kleuren. Deze winter worden de kleuren donker en warm; denk aan de kleuren van edelstenen, en dan vooral veel groen en blauw. Deze diepe kleuren zijn een perfecte combinatie met de fluweeltrend; in fluweel komen deze tinten namelijk nóg mooier uit. Maar vergeet ook niet deze kleuren op je muren toe te passen. Dit is een hele simpele en goedkope manier voor het toepassen van deze trend. Lees hier alles over in deze blog.

Planten
Planten in je interieur is - als je het ons vraagt - een trend die nog heel wat jaartjes meegaat. Planten hebben namelijk niet alleen een decoratieve functie, maar ze hebben ook een positieve uitwerking op je gemoedstoestand. Decoreren met planten is heel makkelijk en er zijn eigenlijk maar weinig 'regels'. Een ratjetoe aan verschillende soorten en maten versterkt het effect. Wij willen wel als tip meegeven om ze niet door de hele kamer te verspreiden, maar om ze bij elkaar te groeperen. Dan maak je een duidelijk statement. Ben je gek op de grote cactustrend? Dan hebben wij nog een tip! Cactussen groeien natuurlijk tergend langzaam en daarom zijn de grote formaten zo duur. Ga eens speuren op Marktplaats, daar worden ze vaak voor een prikkie aangeboden!

---

Davanti

Wij verwelkomen graag Davanti in onze klantenkring! Davanti is een bedrijf dat softwaresystemen ontwikkelt voor magazijnen. Zij gaan verhuizen naar een nieuw kantoorpand, waar ze een heel tof en onderscheidend interieur voor willen. Laat dat maar aan ons over! Wij zijn erg blij dat we de vrijheid krijgen om een speels en uniek interieur te ontwikkelen, met veel kleur en maatwerk. We merken ook dat steeds meer bedrijven het nut gaan inzien van veel groen in hun kantoorinterieur. Want naast de decoratieve functie, heeft het ook een zeer positieve invloed op de gemoedstoestand en het concentratievermogen van de werknemers. Davanti had dan ook in hun pakket van eisen opgenomen dat wij veel groen in het interieur zouden toepassen.

Wij zijn momenteel druk met het ontwerpproces. We houden jullie graag op de hoogte van de voortgang. Hieronder geven wij een voorproefje van de look & feel die wij voor ogen hebben in het kantoorinterieur.

---

Verkoopstyling

Wisten jullie dat All-In Living ook aan verkoopstyling doet? In samenwerking met Lotus Verkoopstyling hebben wij al interieurs van diverse woningen omgetoverd.

Vaak zijn enkele simpele aanpassingen al voldoende om een interieur interessant(er) te maken voor de verkoop. De woning uit onderstaande afbeelding heeft een wat grondigere aanpak ondergaan; zo kwam er ook aardig wat verfwerk aan te pas. Het huis was zeer vrolijk gekleurd, maar wij hebben ervoor gekozen dit terug te brengen naar neutrale natuurtinten. Heftig kleurgebruik kan namelijk zó typerend zijn dat potentiële kopers hierdoor worden afgeschrikt. Doordat we een rustig en neutraal kleurenpalet hebben toegepast, voelt een veel bredere doelgroep zich tot de woning aangetrokken. Verder hebben wij een mix gemaakt van het huidige meubilair, aangevuld met meubels en stylingsproducten die wij nieuw hebben aangeschaft. Hierbij houden wij er uiteraard altijd rekening mee dat deze nieuwe meubelen mee kunnen verhuizen naar de toekomstige woning. Ga naar deze link voor alle voor-en-na-foto's.

---