Blog

« Terug naar overzicht

Trend: nomaden

Trend: nomaden

We reizen allemaal veel, vaak en ver. Daarmee zijn we stiekem allemaal een beetje nomadisch gaan leven en dit fenomeen is de grote inspiratiebron voor de trends van deze zomer (en naar verwachting een trend die tot diep in het najaar/ de winter zal doorlopen). Door al dat reizen ontstaat er een bepaald gevoel van nonchalance in het interieur; nomaden bouwen hun huizen keer op keer op en breken het net zo vaak weer af. Design oogt tegenwoordig dan ook lichter en ranker dan ooit te voren!

Tijdens al die reizen verzamelen we ook heel veel ‘souvenirs’ en die mogen gezien worden. Rangschik ze bij elkaar op de muur, op een kastje, in een fotolijst…. Juist een vreemde mix van de items maakt het tot een persoonlijk geheel. Dit geldt ook voor de mix van prints: van tie dye tot ikat, hoe drukker hoe beter. Qua kleur blijft het namelijk rustig! Alle tinten tussen oranje en roze zijn hot.

De nomaden-trend speelt zich niet alleen af op styling- gebied, maar er worden ook vele concepten voor ontwikkeld. Zo komt er eind dit jaar het nieuwste concept op hotel gebied: Zoku. Hier huur je een kamer voor een nacht, een paar nachten of zelfs een aantal maanden. De kamers zijn een hotelkamer, een thuis en een werkplek in één. Wij hoorden er alles over op Het Grote Leisure Congres en vinden het een waanzinnig interessant project. Bekijk het filmpje om te zien hoe ingenieus ze de kleine ruimte van alle gemakken hebben voorzien. Ook zeer inspirerend voor iedereen die klein woont, er is zoveel meer mogelijk dan je denkt!

« Vorig artikel | Volgend artikel »

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over