Blog

« Terug naar overzicht

Onze favoriete architect Zaha Hadid is geraakt!

Onze favoriete architect Zaha Hadid is geraakt!

Critici hebben haar ontwerp van het Al Wakrah stadion in Qatar vergeleken met de vorm van een vagina. Ze beschrijven het ontwerp met commentaren als ” beschamend ” en ” belachelijk. ”

Eerder deze week onthulde Zaha Hadid Architects het ontwerp voor het stadion , dat volgens een van de vele nieuwe structuren gebouwd zal worden voor het hosten van voetbalwedstrijden, die plaats gaan vinden in Qatar voor de FIFA World Cup in 2022.

Hadid zegt zelf : “Het is echt gênant dat ze komen met onzin als dit. Wat ze eigenlijk zeggen is; “Alles met een gat daarin is een vagina ? Dat is belachelijk. ”
Ze is van mening dat de reacties niet zou zijn gemaakt al was de architect een man.

“Met zijn glanzend, roze-achtige tint , de schaamlip vormige zijkanten en de brede opening in het midden is het eigenlijk een onschuldig gebouw.” Het ontwerp is namelijk gebaseerd op de gebogen lijnen van een Arabische dhow vissersboot , in plaats van vrouwelijke genitaliën. Het Al Wakrah stadion is mede ontworpen door AECOM en beschikt over dak met vloeiende lijnen, dat dient ter bescherming van de toeschouwers tegen de extreme hitte in Qatar.

Het is ongebruikelijk dat een bouwkundige constructie wordt vergeleken met een vagina. Naar verhouding zijn er namelijk meer bouwkundige ontwerpen die je zou kunnen vergelijken met het mannelijke geslachtsdeel.

Onze excuses voor dit vulgaire blog onderwerp op de maandag middag. Toch konden wij jullie dit nieuwsitem niet onthouden als vrouwelijke architectuur lovers en trouwe volgers van Zaha Hadid.

« Vorig artikel | Volgend artikel »

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over