Blog

« Terug naar overzicht

Trend; de canapé

Trend; de canapé

De canapé is terug van weggeweest en is dé interieurtrend. Had dit bankje voorheen een nogal stoffig imago, anno 2016 is het ‘here to stay’. En daar zijn hele goede redenen voor! De canapé (of daybed zoals hij zo mooi in het Engels wordt genoemd) is een meubel dat zich gemakkelijk laat verplaatsen. Hij is geschikt voor binnen en buiten, voor de eetkamer en de woonkamer, voor de slaapkamer en de hal. Daarnaast is hij multifunctioneel, want hij wordt als bank, lounge, bed en bijzettafel gebruikt. Of als alles in één, as you wish. Die multifunctionaliteit maakt hem ideaal voor een kleinere woonruimte. Het ontwerp draagt daar ook aan bij. De canapé is zeer minimalistisch en eenvoudig van ontwerp, zonder dat hij de uitstraling van luxe en klasse verliest. Door deze eenvoud is hij toepasbaar in ieder interieur en sluit hij aan bij elke stijl. Natuurlijk kun je hem ‘eigen’ maken door middel van styling (denk aan kussens of een plaid).

Pinterest staat vol met voorbeelden van canapés, die vaak ook zelf worden gemaakt. Door het stapelen van enkele pallets met daarbovenop een matrasje creëer je je eigen canapé. Daar moet bij gezegd worden dat een palletcanapé iets minder makkelijk verplaatsbaar is. Wellicht kun je beter investeren in een mooie, tijdloze versie. Wij beloven dat dit bedbankje altijd functioneel in je woning toegepast kan worden, de ene periode wat prominenter dan de andere periode.

« Vorig artikel | Volgend artikel »

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over