Blog

« Terug naar overzicht

Ikea: de keuken van de toekomst

Ikea: de keuken van de toekomst

Ikea komt met een keuken voor 2025, tijdens de Salone del Mobile presenteerden zij hun visie op de keuken van de toekomst, die zij ontwikkelden in samenwerking met studenten. In de toekomst worden onze bronnen nog schaarser en daar is deze keuken volledig op ingericht door een eigen recyclingsysteem. Zo kan je de wasbak kantelen en daarmee kiezen of je het schone water wilt bewaren voor hergebruik (bijvoorbeeld voor de vaatwasser). Er zijn terracotta bakken die op een natuurlijke manier je groenten koel houden en de koelkast is transparant gemaakt zodat je de houdbare producten continue in het zicht hebt (in de hoop daarmee verspilling tegen te gaan). De vaatwasser is een vaatwasser en keukenkastje in één. Nooit meer de vaatwasser uitruimen dus! Het keukenblad is van hout en is multifunctioneel, hij dient als inductiekookplaat, weegschaal, koeling, oplader en keukenassistent. Als je een ingrediënt op het aanrechtblad legt, dan geeft het blad suggesties voor recepten. Leg je er een ander ingrediënt bij, dan past hij automatisch zijn voorstellen aan.

Dit soort initiatieven zijn natuurlijk te gek en hebben ook echt de toekomst; we zullen met z’n allen iets moeten doen om verspilling tegen te gaan. Wij hadden alleen iets meer van het design verwacht, normaal is Ikea daarin zó vooruitstrevend! Gelukkig is dit slechts het concept, we gaan er voor het gemak blindelings vanuit dat de uiteindelijke versie een heel tof design wordt 😉

« Vorig artikel | Volgend artikel »

Blijf op de hoogte van design nieuws

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste designtrends, styling adviezen en handige DIY tips:

Contact

Wilt u ook een spraakmakend interieurdesign? Bel dan 023 - 7600 650 of vul onderstaand formulier in.

Wij zijn u graag van dienst!

[contact-form-7 id="204" title="Contact form 1"] 023 - 7600 650

Lees meer op ons blog over